Нинова и цялото ръководство на червените депутати - на трибуната в защита на президента

Нинова и цялото ръководство на червените депутати - на трибуната в защита на президента

Нинова и цялото ръководство на червените депутати - на трибуната в защита на президента

Случващото се с президента е вредно и опасно и цели отстраняване на ярък политически опонент без оглед на последиците. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. До нея, по време на изявлението ù застана ръководството на парламентарната група на партията, а депутатите от БСП изслушаха декларацията прави в пленарната зала. Огласяването на СРС-та е нарушение на закона, обяви Нинова и добави, че ако президентът е бил послушен, безобиден и съгласен човек, сигурно нямало да бъдат пуснати вчерашните записи. 

„Това е опит да се сплаши президента и той да замълчи. Ние вярваме, че той няма да го направи. Това е уж юридически акт с политическа цел: отстраняване на ярък политически опонент, без оглед на последиците. А те са - разрушаване на институциите. Случващото е вредно и опасно. Уважаеми българи, живеем в нестабилност в България, създадена от управляващите“, заяви Нинова.

Според Нинова в ход е институционална война. „Скъпи българи, разграждат държавността, с едничка цел, да останат на власт на всяка цена и без никакъв опонент. Управляващите не само погазват тихомълком Конституцията, а официално на глас оттук я суспендират с думи“, каза тя.

По думите й в медицината това се казва - полиорганна недостатъчна. „Когато органите на едно тяло спират да функционират, знаем какъв е изходът. Такава власт може да се запази само със страх, натиск и репресии. Със затваряне устата на смелите и инакомислещите. Бяхме свидетели през годините на това. Първо се започна с нас от опозицията. На множество проверки бяха подложени колеги без основание. Години наред ви се втълпява, че няма алтернатива. Не, не е така“, каза още Корнелия Нинова. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ