Оглеждат Виена като място за среща на Тръмп и Путин

Оглеждат Виена като място за среща на Тръмп  и Путин

Оглеждат Виена като място за среща на Тръмп и Путин

Вашингтон и Москва проучват възможностите за среща на президентите на Доналд Тръмп и Владимир Путин и сред вероятните места за провеждането й е Австрия, заяви пред ТАСС Ричард Хукър, директор за Европа и Русия в съвета за национална сигурност към Белия дом.

Все още няма никакво решение за евентуалната среща, така че тя още не е в подготовка, не се обсъждат детайли, а възможности, стана ясно от думите му.

„Уолстрийт джърнъл“ цитира свои източници, според които Путин обмисля възможността за среща с Тръмп през лятото във Виена и обсъждал темата с австрийския канцлер Себастиян Курц.

Според изданието Курц заявил, че ще разговаря за евентуалната среща с Тръмп. Белият дом потвърди пред ТАСС, че Виена е известила американската администрация за готовността си да стане домакин на срещата.

Путин и Тръмп почти уговориха срещата в телефонен разговор на 20 март и оттогава двете външни министерства са натоварени да работят по въпроса. После се разбра, че Тръмп не само е мислил за среща, а направо е поканил Путин във Вашингтон. Помощникът на руския президент - Юрий Ушаков обаче заяви наскоро, че организирането на среща в близките месеци до ноемврийския форум на Г-20 засега не се обсъжда. Путин пък потвърди преди 4 дни, че е готов да се срещне с Тръмп, веднага щом САЩ са готови за това.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ