Орбан се надява на победа на Тръмп

Орбан се надява на победа на Тръмп

Орбан се надява на победа на Тръмп

Премиерът на Унгария Виктор Орбан изрази днес подкрепа за Доналд Тръмп на предстоящите през ноември президентските избори в САЩ, предаде Ройтерс.

По думите на унгарския премиер представителите на Демократическата партия налагат на света „нравствен империализъм”.

„Надяваме се на победа на Доналд Тръмп, защото много добре знаем каква е дипломацията на американските правителства, ръководени от демократи. Тяхната политика се основава на нравствен империализъм. В миналото сме били принуждавани да я опитваме – не ни хареса и не искаме тя да се завръща“, коментира  Орбан статия за проправителствения унгарски всекидневник „Модяр немзет”.

Орбан се готви за парламентарни избори в Унгария в началото на 2022 г. в на фона на икономическите и социални последици от втората вълна на пандемията от коронавируса, отбелязва Ройтерс.

Вотът ще бъде ще бъде решаващ, тъй като международният либерален елит цели цели унищожението на християнконсерваторите в Европа, пише Орбан в статията си.

„Те се готвят за решителна битка през 2020 г., разчитайки на подкрепата на международните медии, бюрократите от Брюксел и неправителствените организации. Време е и ние да се подготвим“, обобщава той.

По думите му Унгария и останалите държави от Централна Европа поставят икономическия прагматизъм над политиките на Европейския съюз като „доведените до абсурд климатични цели, социална Европа, общ данъчен кодекс и мултикултурно общество".

Според него много неща зависят от битката за поста на Ангела Меркел в Германия след изтичането на мандата и като канцлер през 2021 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ