нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Орбан се надява на победа на Тръмп

Снимка: Guliver / Getty images

Премиерът на Унгария Виктор Орбан изрази днес подкрепа за Доналд Тръмп на предстоящите през ноември президентските избори в САЩ, предаде Ройтерс.

По думите на унгарския премиер представителите на Демократическата партия налагат на света „нравствен империализъм”.

„Надяваме се на победа на Доналд Тръмп, защото много добре знаем каква е дипломацията на американските правителства, ръководени от демократи. Тяхната политика се основава на нравствен империализъм. В миналото сме били принуждавани да я опитваме – не ни хареса и не искаме тя да се завръща“, коментира  Орбан статия за проправителствения унгарски всекидневник „Модяр немзет”.

Орбан се готви за парламентарни избори в Унгария в началото на 2022 г. в на фона на икономическите и социални последици от втората вълна на пандемията от коронавируса, отбелязва Ройтерс.

Вотът ще бъде ще бъде решаващ, тъй като международният либерален елит цели цели унищожението на християнконсерваторите в Европа, пише Орбан в статията си.

„Те се готвят за решителна битка през 2020 г., разчитайки на подкрепата на международните медии, бюрократите от Брюксел и неправителствените организации. Време е и ние да се подготвим“, обобщава той.

По думите му Унгария и останалите държави от Централна Европа поставят икономическия прагматизъм над политиките на Европейския съюз като „доведените до абсурд климатични цели, социална Европа, общ данъчен кодекс и мултикултурно общество".

Според него много неща зависят от битката за поста на Ангела Меркел в Германия след изтичането на мандата и като канцлер през 2021 г.

още по темата
още от Политика