Още рокади в "Автомагистрали" ЕАД

Още рокади в Автомагистрали ЕАД

Още рокади в "Автомагистрали" ЕАД

И вторият изпълнителен директор на държавната "Автомагистрали" ЕАД е освободен. Заповедта за Иван Станчев е на регионалния министър Гроздан Караджов. Това става само няколко дни след отстраняването на изпълнителния директор на "Автомагистрали" ЕАД Десислава Христова от поста.

Припомняме, че Христова също беше освободена със заповед на регионалния министър, в която се правеше и изменение на устава на дружеството. Промяната предвиждаше то да се представлява от един изпълнителен директор вместо двама, както е било до момента. Така, на длъжността изпълнителен директор на "Автомагистрали" остана само Иван Станчев. 

Засега от министерството не са коментирали рокадите. Пред bTV Христова предположи, че мотивът е сигнал на бившия служител Николай Едрев, който я обвини в действия, довели до поръчка за милиони към дружеството, без то да има необходимия капацитет за строителство.
Като втори възможен мотив тя изтъкна свои сигнали за нередности около фирма, свързана със свлачищата.   

Междувременно, регионалният министър Гроздан Караджов назначи Цветан Петков и Евгени Генчев за членове на Съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД. Предстои промените да бъдат вписани в Търговския регистър.

Петков и Генчев са служители на "Автомагистрали" ЕАД. Цветан Петков от три години е директор "Инфраструктурно строителство". Евгени Генчев е главен инженер на дружеството и в последните три години и половина е директор "Експлоатация и поддръжка".

"Възлагам на новото ръководство да се погрижи честно и отговорно, при спазване на строга финансова дисциплина, за интересите на дружеството, респективно – на МРРБ и държавата. Най-неотложната задача, която им поставям, е да ускорят работата по двата приоритета на министерството – доизграждането на автомагистрала "Хемус" и на скоростния път "Видин – Ботевград", обясни вицепремиерът Караджов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ