От ГЕРБ-СДС ще искат мораториум за теглене на нов държавен дълг

От ГЕРБ-СДС ще искат мораториум за теглене на нов държавен дълг

От ГЕРБ-СДС ще искат мораториум за теглене на нов държавен дълг

Първото предложението на парламентарната група ГЕРБ-СДС ще бъде мораториум върху тегленето на нов държавен дълг до избирането на редовно правителство. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова в декларация от името на група по време на първото заседание на 47-ото Народно събрание. 

"Можете да разчитате на разумно и коректно отношение от страна на коалиция ГЕРБ - СДС, в 47-ото Народно събрание ще бъдем опозиция на очертаващото се ляволиберално общество. Не възприемаме обаче ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване на напрежението в обществото. Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са прекалено големи и на тях може да се отговори само с разумни решения, обществено единение и политическо съгласие", каза Атанасова.

"През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив на подкрепата за партиите, които участваха пряко в него. Тези два факта трябва да бъдат отчетени от всички нас и сме длъжни да се съобразим с тях. Заради ниската избирателна активност настоящият парламент не разполага с достатъчно голяма легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в произвеждане на скандали", каза още Атанасова. 

Според нея, каквато и да е мнозинството, то ня ма да е плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси. "Надяваме се, че грешките, които провалиха последните два парламента, няма да се повторят в този и всички заедно ще подходим с достатъчна доза смирение и отговорност", посочи тя.

По думите й, редовното правителство и работещият парламент са първа крачка за излизане от кризата.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ