Отпускат 7 млн. лв. за противодействие на битовата престъпност

Отпускат 7 млн. лв. за противодействие на битовата престъпност

Отпускат 7 млн. лв. за противодействие на битовата престъпност

7 млн. лв. са одобрени за противодействие на битовата престъпност, стана ясно по време на извънредно правителствено заседание днес, на което беше одобрен доклад на МВР за план за логистично обезпечаване на Национална специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на битовата престъпност в Република България.

Правителсвото е решило да търси устойчиво развитие, "но всичко става бавно, защото МВР администрацията е устроена така, че да обяснява как не може да стане.", коментира по време на заседанието премиерът в оставка Бойко Борисов.  „Затова, благодаря първо на законодателите, че макар и в края на годината най-сетне дадоха закон, който дава възможност пенсионери, бивши военни, да могат да бъдат назначавани на места, където сега са полицаи, за да можем да осигурим чисто физически ресурс, хора, които да ги пратим на пътя, на улицата, в селата“, обясни той.

По думите му, подочул около 100 пъти как това не може да стане. „Седнахме с финансовия министър Владислав Горанов и вътрешния министър Румяна Бъчварова и най-бързия и лесен начин докато текат тези подготви на новите полицейски служители, да стъпим на тези, които имаме в момента или тези, които можем да освободим заради помощта на армията по границата – като бройки да ги преназначим в районните дирекции. Затова днешните 7 млн. отиват да обезпечат тези действия за първите 3 месеца, ако следващото правителство иска да ги продължава ще ги направи, ако не като се върнем ние ще ги направим за цялата година“, обясни той

От тези 7 млн. лв. по бюджета на МВР за 2017 г. 5 000 000 лв. са предвидени за текущи разходи за изпълнение на дейности по противодействие на битовата престъпност, а 2 000 000 лв. за закупуване на нови моторни превозни средства - около 300 полицейски коли.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ