Пак разпитват Джеф Сешънс за руската намеса в САЩ

Пак разпитват Джеф Сешънс за руската намеса в САЩ

Пак разпитват Джеф Сешънс за руската намеса в САЩ

Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс ще бъде разпитан отново днес в Конгреса по разследването на руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. и вероятните връзки на Москва с членове на екипа на Доналд Тръмп, съобщава Франс прес.

Сешънс, който досега почти не е говорил по деликатната тема, ще отговаря на въпроси пред правната комисия в Камарата на представителите.

Като сенатор от Алабама Сешънс подкрепи относително рано, в началото на 2016, кандидатурата на Тръмп за изборите.

Очаква се министърът да обясни връзката си с Джордж Пападопулос, младшия съветник в кампанията на Тръмп, който се призна за виновен, че е излъгал разследващите от ФБР.

На изслушването в Сената преди назначаването му Сешънс заяви, че не е имал никакъв контакт с руски представители по време на кампанията. По-късно обаче призна за разговори с руския посланик в САЩ, заради което бе принуден да се оттегли от разследването на руската връзка, възложено на специалния прокурор Робърт Мълър.

По време на предишно изслушване пред Сената, министърът на правосъдието заяви, че няма представа за „тайно споразумение“ между предизборния щаб на Тръмп и руското правителство.

През юни той твърдеше, че всяко предположение, че е знаел за договорки с руското правителството, би било недопустима и безочлива лъжа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ