Парламентът прекъсва ваканцията, ще заседава извънредно в четвъртък

Парламентът прекъсва ваканцията, ще заседава извънредно в четвъртък

Парламентът прекъсва ваканцията, ще заседава извънредно в четвъртък

Парламентът ще се събере на извънредно заседание този четвъртък, съобщи NOVA, като се позова на собствени източници. Подписката с искане за извънредното свикване на излезлите във ваканция депутати беше внесено миналата седмица от БСП. При внасянето на подписката, Корнелия Нинова зададе и дневния ред - изслушване на премиера Борисов за агресията срещу журналисти, протестиращи и участници в Националната конференция на ГЕРБ, както и приемане на решение от Народното събрание, с което министър-председателят да бъде задължен да внесе в парламента актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с COVID-19.

Междувременно самият Борисов анонсира днес предстоящи интересни решения, "които ще успокоят хората" по време на поредна инспекция с джипа си - този път на строителството на автомагистрала "Европа" край Сливница. До ноември предсрочно ще бъде готов участъкът на АМ „Европа“ от Драгоман до Сливница, съобщи Борисов.

„До 2-3 дни съм подготвил интересни решения, ще успокоим хората. Те са тежки решения", сподели той в излъчване на живо на път към обекта пред обичайния си напоследък спътник при такива обиколки, зам.-министърътъ на регионалното развитие Николай Нанков. 

„За разлика от тях, дето събират CV-та, имаме да решаваме COVID-19, болници, зелена сделка, имаме толкова неща, които трябва да се подготвят", коментира премиерът. 

„Тежките решения е важно да ги взима човек. Аз моите съм ги взел. Другите да му мислят.„Казват, че искат да влязат в парламента, за да бъдат силна опозиция. А кой ще доведеш? Как може програмата на една политическа партия да е да влезнат в парламента? Да ходят 3 пъти в седмицата на работа и да взимат заплати”, казва още Борисов.Той коментира и записът с лидера на "Да, България" Христо Иванов, в който се появява името на един от босовете на СИК, Младен Михалев-Маджо.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ