Пламен Николов: Страната не е имала премиер като мен досега

Пламен Николов: Страната не е имала премиер като мен досега

Пламен Николов: Страната не е имала премиер като мен досега

Страната не е имала премиер като мен досега - амалгама между хуманитарно образование и бизнес опит. Това заяви в ефира на БНТ кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов. Той обясни, че още преди две седмици е имал разговор със Слави Трифонов и тогава е станало ясно, че това е един добър вариант за партия "Има такъв народ". Отказа обаче да коментира персоналния състав на бъдещия кабинет, както и дали служебни министри ще влязат в него.

"Между нас има изградено доверие, ние се познаваме от преди три години, още по времето на кастингите за политици, веднага след референдума. Тогава бе моментът, в който ние разговаряхме по този въпрос", коментира Николов.

На въпрос, предимство или недостатък е това, че хората не го познават, Николов отговори, че в известен смисъл е и двете. "От една страна е недостатък, защото нямат пряк поглед върху моята кариера, не познават начина, по който работя, а е предимство, защото страната не е имала премиер като мен досега. Човек, който идва от бизнес средите, човек, който има от една страна хуманитарно образование и бизнес опит, аз съм една възможна амалгама между двете неща. Мисля, че не сме имали такава констелация в политическия ни живот", коментира кандидатът за премиер.

"Предимство е, че държавата не е имала премиер като мен. Имам хуманитарно и бизнес образование. Не е имало такава компилация досега. Да не слагаме каруцата пред коня. Аз съм все още кандидат за позицията премиер на страната. Ако се наложи и се гласува в парламента този кабинет, тогава ще взема съответното решение как ще продължа оттук нататък", каза той. 

За преговорите с политическите сили през изминалата седмица, Николов обясни, че на експертно ниво са намерили доста допирни точки. "Ще се стремим да направим така, че правителство да бъде излъчено. Няма да чегъртаме, ще управляваме със силата и таланта на всички. Изчегъртването няма да бъде стратегия на правителството, ще търсим консенсус. Няма да вдигаме данъци, имаме много структурирана финансова политика. Искаме тя да бъде съчетана с някакъв вид приемственост", посочи още той.

Относно овладяването на кризата с коронавиуса, той заяви, че ще направят каквото е необходимо, за да бъдат защитени българските граждани. "Ще опитаме да обособим COVID-болници. Това работи навсякъде по света, едно от работещите решения е", обясни Николов.

"Неизпълнените ангажименти по Преспанския договор особено много ни притесняват. По никакъв начин няма да притесняваме своите братя и няма да ги лишаваме от възможнотта за тяхното европейско бъдеще. Това обаче не означава, че няма да отстояваме своя интерес. Може би ще ревизираме този договор", коментира Пламен Николов. 

Искам да направим България просветена страна, ще заложим на образование, каза още кандидатът за министър-председател.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ