Помпейо: Опасяваме се, че мирният план за Близкия изток може бъде отхвърлен

Помпейо: Опасяваме се, че мирният план за Близкия изток може бъде отхвърлен

Помпейо: Опасяваме се, че мирният план за Близкия изток може бъде отхвърлен

Американският държавен секретар Майк Помпейо изказа опасения, че бъдещият мирен план на САЩ за Близкия изток, подготвен от Джаред Къшнър, зет на президента Доналд Тръмп, може да бъде посрещнат със скептицизъм и да бъде сметнат за "неприложим", съобщи вчера в. "Вашингтон пост", цитиран от Франс прес.

Икономическите аспекти на този план, целящ да разреши израелско-палестинския конфликт, ще бъдат обявени на 25-26 юни по време на конференция, организирана в Манама, Бахрейн.

Той вече беше отхвърлен от палестинците, които смятат, че Вашингтон е ненадежден партньор заради безусловната му подкрепа за Израел, припомня БТА.

Мирният план "може да бъде отхвърлен", заяви във вторник Майк Помпейо по време на частна среща с Конференцията на председателите на основните американски еврейски организации, посочва "Вашингтон пост".

"Може би в края на краищата хората ще кажат "Това не е нищо оригинално, това няма да проработи за мен", с други думи: "В него има две добри неща и девет лоши, не благодаря", привежда част от думите на Помпейо изданието, като цитира достигнал до него аудиозапис.

"Разбирам защо хората смятат, че това е споразумение, което само израелците могат да харесат", каза Помпейо, цитиран от "Вашингтон пост" и добави: "Разбирам тази реакция. Надявам се само да се вслушат и да се постигне поне малък напредък в тази посока".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ