Помпейо: На посещението ми в Русия ще се стремя да открия път напред

Помпейо: На посещението ми в Русия ще се стремя да открия път напред

Помпейо: На посещението ми в Русия ще се стремя да открия път напред

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви днес, че по време на посещението си в Русия смята да обсъди ред важни въпроси и задачата му е "да открие път напред", предаде ТАСС.

"При срещите ми в Русия ще акцентираме върху ред важни теми. По някои въпроси може да постигнем съгласие, по други - не, но когато става дума за нашите интереси, длъжни сме да открием път напред", написа той в Туитър.

Това е първото посещение на Помпейо в Русия като държавен секретар. Днес се предвижда той да разговаря в Сочи с външния министър на федерацията Сергей Лавров. Дмитрий Песков, прессекретарят на президента Владимир Путин, потвърди, че гостът ще бъде приет и от руския държавен глава.

В излъчено в събота интервю за Си Ен Би Си Помпейо заяви, че смята да обсъди с руските си събеседници ситуацията във Венецуела и ще се опита да открие възможности за взаимодействие между Вашингтон и Москва във връзка с Афганистан и Сирия, предаде БТА.

По-рано Сергей Лавров назова сред централните теми на преговорите евентуалното продължаване на договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия СТАРТ-3 и положението около ядрената програма на Иран.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ