Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Порожанов готов да подаде оставка, обсъдил го с Борисов

211

Снимка: Дияна Георгиева / Мениджър Нюз

Земеделският министър Румен Порожанов декларира, че е готов да подаде оставка, съобщи БТА. Той е обсъдил намеренията си с премиера Бойко Борисов вчера. Днес Порожанов бе на разпит в спецпрокуратурата, но отказа да коментира пред журналисти как е преминало даването на показания в качеството му на свидетел по разследването за източване на евросредства от Държавен фонд земеделие по времето, когато го е оглавявал.

"В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин политически влияя, от гледна точка на един или друг казус, ще си подам оставката", каза Порожанов в коментар за разговора си с министър-председателя. Министърът заяви още, че по отношение на проверките няма притеснения за всяко едно нещо как е правено. И допълни, че личните му доходи и имущество са декларирани и законни.

Според Порожанов Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) работи "сравнително добре" и работата му не би се подобрила, ако премине към Министерството на финансите.

Разпитът на Порожанов е във връзка с разследването срещу осем души, сред които и Миню Стайков, за нарушения с евросредства, отпускани от фонд "Земеделие".

Още: Земеделският министър на разпит в спецпрокуратурата

още от Политика