Повторното преброяване в Уисконсин потвърди победата на Байдън

Повторното преброяване в  Уисконсин потвърди победата на Байдън

Повторното преброяване в Уисконсин потвърди победата на Байдън

Повторното преброяване на гласовете от президентските избори в щата Уисконсин, което приключи вчера, потвърди победата на демократа Джо Байдън над президента Доналд Тръмп в ключовия оспорван щат, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС. Тръмп заяви, че ще оспори резултата от преброяването в съда още преди то да приключи.

Адвокатите на Тръмп миналата седмица подадоха иск за повторно преброяване на бюлетините в два окръга на щата Уисконсин - Милуоки и Дейн, предаде БТА.

Преди това щабът на президента преведе три милиона долара на властите на Уисконсин за повторното преброяване в двата окръга. Крайните резултатите показаха, че Байдън е получил 20 600 гласа повече от Тръмп, което му осигурява подкрепата на 87 електори.

"Повторното преброяване на гласовете в Уисконсин нямаше за цел да открие грешки в преброяването, а да бъдат открити хора, които са гласували незаконно", написа в събота Тръмп в Туитър. Той добави, че случаят ще бъде внесен в съда в понеделник или в сряда.

Крайният срок за сертифициране на вота е вторник. То ще бъде извършено от председателя демократ на избирателната комисия на Уисконсин, която е двупартийна, отбелязва АП.

Междувременно Байдън обяви своя екип за комуникации в Белия дом, съставен изцяло от жени и който неговият антураж определи като безпрецедентен в историята на страната, съобщиха световните агенции.

Сред седемте назначения фигурира Джен Саки, бивш директор на комуникациите при администрацията на Обама-Байдън, която ще заеме поста на прессекретар на Белия дом. Първи заместник-прессекретар ще стане Карин Жан-Пиер.

Кейт Бедингфийлд, заместник-директор на кампанията на Байдън, е назначена за директор на комуникациите в Белия дом. Тя беше директор на комуникациите на Байдън, когато той беше вицепрезидент.

Ашли Етиен ще стане директор на комуникациите на вицепрезидента Камала Харис, а Симон Сандърс - съветничка и говорителка на Харис.

За директор на комуникациите на бъдещата първа дама Джил Байдън е назначена Елизабет Александър.

Личният лекар на Байдън съобщи, че избраният за президент на САЩ е лека фрактура на дясното стъпало, след като се подхлъзнал и паднал, докато си играел с едно от кучетата си

По-рано вчера офисът на Байдън съобщи, че инцидентът станал в събота и 78-годишният демократ посетил вчера ортопед в Нюарк, щата Делауер.

Първоначално личния му лекар Кевин О'Конър заяви, че Байдън е получил навехване на десния глезен. Рентгенови снимки показаха, че няма явно счупване, но той беше подложен на допълнително изследване чрез скенер, за да се прецени точно състоянието на нараняването.

Компютърната томография потвърди неголеми пукнатини в страничните и средните клиновидни кости, които са в средата на стъпалото, уточни по-късно лекарят в друго комюнике, публикувано от пресслужбата на демократа. Той добави, че Байдън вероятно ще трябва да носи ортопедична обувка няколко седмици.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ