Предизборният щаб на Тръмп обжалва отхвърлен иск в Пенсилвания

Предизборният щаб на Тръмп обжалва отхвърлен иск в Пенсилвания

Предизборният щаб на Тръмп обжалва отхвърлен иск в Пенсилвания

Предизборният щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп обжалва решението на съд в Пенсилвания да отхвърли иска му за признаване на милиони бюлетини за недействителни, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

В подадената вчера молба се иска обжалване на решението на съдия Матю Бран от Уилямспорт, Пенсилвания, ден след като той постанови решението си, с което отхвърля твърденията за широкоразпространени нередности, свързани с подадените по пощата бюлетини. Той заяви, че предизборната кампания е поискала от него да лиши от право на глас 7 милиона избиратели и не е получил достатъчни доказателства за широкоразпространени нередности.

Искът беше опит с малка вероятност за успех да се спре встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън, отбелязва Асошиейтед прес. Предвид, че щатът Пенсилвания носи 20 гласа в Избирателната колегия на САЩ, това беше една от най-добрите възможности на предизборния щаб на Тръмп да постигне чрез съда промяна на резултатите от изборите.

Телевизия "Фокс нюз" отбелязва, че за да постигне отлагане на процедурата по утвърждаване на резултатите от проведените на 3 ноември избори, предизборният щаб на Тръмп трябва да успее в заведените дела не само в щата Пенсилвания, а и в други щати, предаде ТАСС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ