Преднината на британските консерватори спрямо лейбъристите спадна до 7 пункта

Преднината на британските консерватори спрямо лейбъристите спадна до 7 пункта

Преднината на британските консерватори спрямо лейбъристите спадна до 7 пункта

Преднината на Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън спрямо опозиционната Лейбъристка партия се е стопила до 7%, предаде Ройтерс.

Подкрепата за торите е спаднала с един пункт до 41%, докато тази за лейбъристите на Корбин се е покачила с два пункта до 34%. Това сочи допитване на Ай Си Ем, поръчано от Ройтерс, публикувано в понеделник.

Трети остават Либерални демократи, който получават подкрепа от 13%, а Партията на Брекзита на Найджъл Фараж губи един пункт и е с 4%.

Допитването е извършено онлайн между 22 и 25 ноември, като в него са участвали 2004 души.

Анкетираните също така са били запитани дали биха подкрепили нов референдум за независимост на Шотландия през следващите пет години, ако заемаха премиерския пост на Обединеното кралство, като 40 процента от респондентите са отговорили положително, 42% са казали, че не биха позволили нов референдум, а 18% са предпочели да не отговарят на въпроса.

Джонсън е против нов референдум за шотландска независимост, но същевременно с това е казвал, че ако лейбъристите спечелят вота на 12 декември и не получат мнозинство, той ще се съгласи такъв да бъде проведен догодина в замяна на подкрепата на Шотландската национална партия.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин твърди, че не би позволил такъв референдум в следващите две години.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ