нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Премиерът Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката

„Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза.“ Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook по повод 112-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

„Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение. Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния си интерес. Членството в ЕС ни отреди място сред модерните и демократични страни, където гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало“, написа още той.

Министър-председателят отбеляза, че „с решителност и отговорност“ управлението е осъществило стратегически проекти в сферата на енергетиката, отбраната и икономиката, с което страната е затвърдила евроатлантическата си посока на развитие. „През 1908 г. всички партийни противоречия и лични амбиции са загърбени заради националния идеал. Целта е постигната, а успехът е за целия народ“, добави Борисов. По думите му единството трябва да бъде в основата на всяка национална кауза.

още от Политика