Премиерът: Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента

Премиерът: Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента

Премиерът: Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента

"Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа. Нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни". Това обяви премиерът Бойко Борисов, след като бе разпитан като свидетел в Специализираната прокуратура по делото за отпадъци и за познанството му с братя Бобокови. 

"Познавам Пламен Бобоков от над 10 години. Многократно сме водили комуникация, но всичко е било в сферата на закона и с цел да подпомагаме бизнеса зад граница. Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнес зад граница, по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек. С Атанас Бобоков никога. Пак повтарям - всичко е било в сферата на това, което законът позволява да подпомагаме бизнеса зад граница", коментира Борисов познанството си с двамата братя бизнесмени. 

Премиерът коментира и темата със задържането на танкера „БАДР“. 

"Питаха ме и за кораба. Оставихме на съда да се произнесе. Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост. Единственото, което съм разпоредил, е "Гранична полиция" да го пази. В момента той е на котва в Бургас", каза Борисов и заяви, че има ли съдебно решение, то ще бъде изпълнено. 

Припомняме, че за разменените съобщения с премиера съобщи самият Пламен Бобоков, който твърдеше, че му пратил SMS в края на миналия март, за да му поиска помощ за казуса с либийския танкер. След това двамата се срещнали за кратко и, според свидетелствата на бизнесмена, Борисов предприел адекватни мерки, като се видял дори с либийския премиер. Три дни, след като министър-председателят потвърди и за съобщението, и за срещата и коментира, че не вижда нищо нередно в това, обвинението съобщи, че Борисов е призован като свидетел. Освен него на разпит са призовани депутатът от ГЕРБ и областен партиен координатор в Русе Пламен Нунев, както и бившият шеф на ГЕРБ в града Росен Даскалов. Чатове с двамата били открити в телефона на Пламен Бобоков. Той също има призовка за днес по разследването за търговия с влияние, по което все още няма обвиняеми.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ