Президентът на Словакия отхвърли предложението за ново правителство

Президентът на Словакия отхвърли предложението за ново правителство

Президентът на Словакия отхвърли предложението за ново правителство

Президентът на Словакия Андрей Киска отхвърли новия състав на правителството, предложен от новия премиер на страната Петер Пелегрини, и поиска да му бъдат представени нови номинации до петък, предаде „Ройтерс“.

Решението на словашкия президент може да задълбочи политическата криза в страната, след като миналата седмица премиерът Роберт Фицо подаде оставка заради масовите протести в страната, последвали убийството на разследващия журналист Ян Куциак и неговата годеница.  

Пелегрини представи новия състав на словашкия кабинет пред президента Киска вчера, като за позицията на вътрешен министър бе номиниран безпартийния Йозеф Раз в опит да се изпълнят част от изискванията на протестиращите.

„Пелегрини трябва да убеди хората, че новото правителство ще донесе промените, които очакваме. Той трябва да създаде стабилно правителство, чийто състав, особено във вътрешното министерство, трябва да бъде в състояние да успокои напрегнатата атмосфера в нашето общество“, коментира Киска в изявление по телевизията.

„Казах му какви са конкретните ми възражения срещу неговото предложение и поисках от него да ми представи нови номинации за състава на правителството до петък“, добави той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ