нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Президентът Радев: Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност

„Дързък, но и далновиден акт, около който българите се обединиха, независимо от политическите си пристрастия и убеждения“. Така президентът Румен Радев описа прокламацията на Независимостта на България в официалния си профил в социалната мрежа Facebook днес.

„Сто и дванадесет години ни делят от паметния 22 септември, на който в старопрестолното Велико Търново проехтяха думите: „Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването й. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля – да бъде според както той иска... Прокламацията на Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност“, написа държавният глава.

Радев призова всички граждани и политици да си дадат сметка за историческата роля, която имат, и „с чувство на дълг пред род и Отечество отново да поемем съдбата си в свои ръце“.

По-късно президентът се включи в тържеството на община Тунджа по случай днешния празник, откъдето коментира призива на военния министър Красимир Каракачанов държавният глава и премиерът да се обединят в името на експертен кабинет. „Диалогът има смисъл, само ако бъде поставен на здрава основа“, заяви Радев, който тази вечер ще бъде в Пловдив, където в 18:30 ще участва в официалното учредяване на фондация „Млади медици за България“.

още от Политика