Президентът ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган

Президентът ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган

Президентът ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган

Президентът Румен Радев ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на турския държавен лидер Реджеп Таийп Ердоган.

Държавни глави на 17 държави са поканени да присъстват на церемонията, съобщиха от пресслужбата на Ердоган. Заявили са присъствие и осем премиери и председатели на парламенти, съобщава БНТ.

Сред държавните глави, които са потвърдили, че ще присъстват, са резидентът на България Румен Радев, както и президентите на Македония, Босна и Херцеговина, Грузия, Украйна, Венецуела, Пакистан, Казахстан, Киргизистан и др.

От българското президентство са потвърдили информацията.

Церемонията ще се състои в понеделник, в президентския дворец Бештепе в Анкара и с нея ще се отбележи и началото на новата форма на управление на Турция - президентска система, за пръв път след 1923 г.

След церемонията Ердоган ще даде официална вечеря за високите гости.

Междувременно в турския Държавен вестник беше публикувано имущественото състояние на стария-нов президент на Турция - 6 млн. и 347 000 турски лири. Той притежава парцел земя от 2000 кв.м. на стойност 10 000 турски лири в село Думанлъ, окръг Ризе, жилище в района Юскюдар в Истанбул на стойност 4 млн. турски лири, както и автомобил марка Ауди А8 за 234 000 турски лири. Освен това, Ердоган бил длъжник - дължал 2 млн. турски лири на бизнесмена Мехмет Гюр за вилата си в Късъклъ, става ясно още от информацията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ