нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

При 98,93% въведени протоколи: Шест партии влизат в НС

Снимка: Shutterstock

При обработени близо 99% от протоколите няма разместване в подредбата на шестте партии, които влизат в парламента.

Първа политическа сила е ГЕРБ/СДС с 26,14% от вота. На  второ място се нарежда формацията "Има такъв народ" на Слави Трифонов с подкрепа от 17,73%. Трети са БСП с 15,02%, което е най-слабият резултат на партията на парламентарни избори.

ДПС също губи подкрепа и е четвърта политическа сила. Движението събира за момента 10,34% от гласовете на избирателите. Следват "Демократична България" с 9,52% от вота и "Изправи се! Мутри вън!"  с 4,74% подкрепа. На ръба на 4-процентната бариера с 3,65 се намира ВМРО.

Вотът в чужбина вече е ясен, като при 100% обработени протоколи лидер зад граница е "Има такъв народ" с 30,75% На второ място по гласове е "Демократична България" с 17,56 на сто.  Трети се нареждат ДПС с 13,17%. Следват ГЕРБ и „Възраждане” съответно с 8,66% и 7,4% от вота. БСП събират подкрепа от 6,5% от гласувалите зад граница българи.

Днес до края на деня Районните избирателни комисии трябва да изготвят протокола от гласуването, да го сканират и да го изпратят в ЦИК, както и да го качат на интернет страниците си, информира БНР.

още по темата
още от Политика