Приключи изборният ден зад граница

Приключи изборният ден зад граница

Приключи изборният ден зад граница

Приключи изборният ден зад граница във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, след като в 6.00 часа тази сутрин българско време, заради часовата разлика, най-късно затвориха секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър, съобщиха от пресцентъра на МВнР. 

Благодарение на доброто сътрудничество с логистичните ни партньори от DHL бюлетините и машините бяха доставени навреме до 745 секции, отбелязват от външното министерство. Те припомнят, че поради кратките срокове, далечните разстояния и трудностите, свързани с пандемията, само в четири секции - две в Австралия, една в Нова Зеландия и една в САЩ - в секцията в Сейнт Луис, бюлетините са били разпечатани на място по специален образец, изпратен от Централната избирателна комисия. Всички 336 машини са били доставени навреме в 208 секции с машинно гласуване по въздушен път до далечните дестинации и със собствен транспорт до близките до България държави. 

В САЩ бяха разкрити 55 секции, а в Канада - 16, от общо 749 секции в 68 държави. Българите имаха възможност да гласуват от Западното крайбрежие на САЩ и Канада до Осака в Япония и Сингапур, от Тромсьо на север в Норвегия, до Република Южна Африка. Най-голям брой избирателни секции бяха разкрити в Европа. 

От МВнР отбелязват, че са положили всички усилия и създаде организация, така че вотът зад граница да премине без трудности, а сънародниците ни в чужбина да упражнят безпрепятствено конституционното си право си на глас. По информация на дипломатическите и консулските ни представителства всички избирателни секции по света вече успешно са приключили работа и предали своите книжа. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ