"Продължаваме промяната" публикува график на дискусиите за новия кабинет

Продължаваме промяната публикува график на дискусиите за новия кабинет

"Продължаваме промяната" публикува график на дискусиите за новия кабинет

„Продължаваме промяната“ публикува график на дискусиите за новото правителство. Те ще се проведат в експертен формат от вторник до събота, като целта им е съставяне на коалиционно споразумение. Във всяка от дискусиите по 18-те теми са поканени да участват по трима експерти от БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. На тях ще бъдат обсъдени основните проблеми на съответния сектор, предложенията и мерките, които се предвиждат според програмите на различните партии, предава БНР. 

Във вторник ще бъдат обсъдени секторите енергетика, икономика, транспорт и правосъдие.

В сряда - здравеопазване, земеделие, образование и електронно правителство.

В четвъртък - вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура.

В петък - труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност, спорт.

В събота - финанси и международни отношения.

Официалният старт на преговорния процес бе обявен вчера от съпредседателя на ПП Асен Василев. „Вторник, както сме се разбрали с другите партии. Започваме да работим детайлно така, че да направим ясен, конкретен, точен план как ще направим България едно много по-хубаво място за живот през следващите четири години“, обясни той. 

Междувременно БСП съобщи, че е одобрила експертите , които ще участват в преговорите. Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова уточни, че целта е пълен мандат на бъдещия кабинет. „От първите ни разговори до последния сме планирали четиригодишен мандат и така сме си залагали политиките и приоритетите“, посочи тя. 

Засега не са обсъждани имена на министри, уверяват представители на четирите преговарящи формации. След като се постигне консенсус по програмата, ще бъде подписано коалиционно споразумение. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ