Путин пристигна в Женева, Байдън е там от вчера

Путин пристигна в Женева, Байдън е там от вчера

Путин пристигна в Женева, Байдън е там от вчера

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна около 13.30 ч. българско време днес в Женева за първите си двустранни преговори с президента на САЩ Джо Байдън. Самият Байдън е в швейцарски град от вчера и вече проведе срещи с президента на Швейцария Ги Пармлен и с външния министър Игнацио Касис, предаде ТАСС.

По-рано говорител на женевското кантонално правителство съобщи за руската осведомителна агенция, че Русия не е отправяла към Швейцария молба за протоколно посрещане на Путин на международното летище в Женева. Той поясни, че протоколни посрещания на държавни глави на летището се правят при държавни визити. Когато обаче става дума за срещи на върха и международни форуми, подобно посрещане може да се състои по молба от съответната страна.

Както е известно, Путин и Байдън ще разговарят във вилата "Ла Гранж" край Женевското езеро. Очаква се руският президент да бъде посрещнат там от швейцарския си колега, после да пристигне американският държавен глава и тримата да излязат навън за обща снимка. Отделно ще бъдат снимани Байдън и Путин.

Швейцарският президент ще произнесе приветствено слово, след което американският и руският му колега ще започнат преговори - отначало в тесен състав, после с участието на делегациите си. Предвижда се срещата в тесен състав да продължи около час, а тази в разширен да бъде разделена на две части и да продължи до около 18 ч. (19 ч. българско време).

След преговорите Путин и Байдън ще дадат отделни пресконференции.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ