Путин вероятно ще посети България след изборите в Русия

Путин вероятно ще посети България след изборите в Русия

Путин вероятно ще посети България след изборите в Русия

2018 година е точното време руският президент Владимир Путин да посети България. Това каза във Велико Търново пред радио „Фокус” руският посланик Н. пр. Анатолий Макаров.

Визитата вероятно ще бъде уговорена, след като приключат изборите в Русия, на 18 март, посочи той. 

Макаров припомни, че отправената от държавния глава Румен Радев покана важи за цялата година, през която честваме 140 години от Руско-турската освободителна война.

„След изборите в Русия на 18 март, ще бъде съгласувана дата за това посещение. Смятам, че визитата ще се състои. Сега е точното време за посещение на руския президент, тъй като последното му посещение беше през януари 2008 година – това са повече от 10 години“, обясни Макаров.

Вчера говорителката на Кремъл Мария Захарова с подчертана ирония в изявление пред журналисти в Москва предложи на българския премиер Бойко Борисов руско гражданство, за да можел да гласува и той на изборите на президент в Русия. Поводът за тази реакция беше шеговит коментар на Борисов наскоро, че на този свят човек не може да избира "само родителите си и руския президент."

Солидно руско присъствие ще има в България за предстоящия национален празник на 3 март, съобщи още посланик Макаров

На 2 март у нас пристига руският патриарх Кирил, ще има и посещение на парламентарна делегация по покана на Народното събрание. Ще дойдат и представители на Руското военно-историческо дружество, на Руското историческо дружество, допълни руският посланик.

Н. пр. Анатолий Макаров е във Велико Търново по покана на кмета на града инж. Даниел Панов и областния управител проф. Любомира Попова по повод откриването на изложба, посветена на Освобождението на България, в която участва и копие на Самарското знаме.

Всички руски паметници във Великотърновска област ще бъдат възстановени, което ще се случи със съвместните действия на Руската федерация и местните власти, заяви още Макаров.„Това е общата ни история, скрепена с кръвта от братските ни народи и ние трябва да се грижим за нея“, подчерта посланикът. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ