Радан Кънев призова да се вземат бързи мерки в подкрепа на малкия и средния бизнес

Радан Кънев призова да се вземат бързи мерки в подкрепа на малкия и средния бизнес

Радан Кънев призова да се вземат бързи мерки в подкрепа на малкия и средния бизнес

Изправени сме не само пред здравна криза, но и пред „свирепа икономическа криза“, затова трябва да бъдат предприети бързи мерки в помощ на малкия и средния бизнес. Това вече не е работа на щаба. Това вече е работа на властта и политиците за това да не се допуснат верижни фалити. Да не се допусне спирала от задлъжнявания, Да не се допусне счупване на обществения гръбнак, който е малкия, семейния, средния бизнес. Малкият бизнес е жив организъм. Кога ще се помогне има огромно значение. Късната помощ често пъти не е помощ. Това заяви в ефира на bTV евродепутатът Радан Кънев. 

„Що се отнася до здравната криза, нямаме друг избор, освен стриктно да спазваме мерките на щаба, който е създаден да се справи със ситуацията и носи отговорност „Когато водиш война, не можеш да имаш два щаба“, каза още Радан Кънев.  

Според него държавата трябва да вземе спешни мерки в помощ на бизнеса подобно на тези, които вече приеха Франция и Германия.

„Гръбнакът на българската икономика е малкият и среден бизнес, а не олигарсите, за които говори премиерът. Правителството спокойно може да отпусне между 3 и 5 милиарда за такива мерки, предвид хвалбите за финансовата ни стабилност“, заяви Кънев. Сред другите мерки, които трябва да бъдат взети, според българския евродепутат, са данъчноосигурителна ваканция за малките предприятия и запазване на работните места.

В четвъртък Европарламентът трябва да гласува пакет в помощ на пострадалите бизнеси от кризата с коронавируса.

„Там са включени 1,5 милиарда лева свежи пари за България и още толкова има от фондове, които вместо да бъдат върнати, ще бъдат ползвани за борба с коронавируса. Правителството ни трябва да изхарчи тези пари прозрачно, а за тях има и условие за подпомагане на бизнеса“, каза още Радан Кънев.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ