Радев изглежда притеснен и завижда на Борисов, смята Цветанов

Радев изглежда притеснен и завижда на Борисов, смята Цветанов

Радев изглежда притеснен и завижда на Борисов, смята Цветанов

Президентът Румен Радев изглежда притеснен – преминава към лични нападки, защото няма аргументи, коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред бТВ по повод нападките на Радев към премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според Цветанов президентът е притеснен заради обещанията, които не е реализирал. 

"Имаше пряко обвинение от президента Радев, че между Делян Пеевски и премиера има бизнес интереси", припомни Цветанов. Според него това е защитна теза, защото президентът няма свои алтернативни решения. "Аз го оприличавам в политиката като завист", изтъкна Цветан Цветанов.

БСП и президентът говорят за несъществуващи проблеми, твърди още той. Нормално ли е президент да обижда български народни представители, че са беквокалисти, че пеят по-високо и фалшиво, запита Цветанов и допълни, че не вижда като нормално да има нападки към премиера Борисов, че ще поднася само шербет на международна делегация.

Цветанов похвали министър председателя, че не е отговорил на нападките. "Скандалите щяха да подтиснат всички тези политически успехи", категоричен е депутата.

Зад скандала с шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев зам.-председателят на ГЕРБ вижда политическа провокация.

Той уточни, че съдбата на шефа на касата ще се решава след среща на парламентарната група със здравния министър Кирил Ананиев и после, ако се налага – с Плочев. Настоящият управител на НЗОК бил предложен от отстранения здравен министър проф. Николай Петров.

Цветан Цветанов обяви, че има висок праг на търпимост и за него е важно да поддържа парламентарното мнозинство по повод думите на коалиционния партньор Волен Сидеров, че ако правителството падне заради Истанбулската конвенция, виновен ще е Цветанов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ