Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Радев на официална визита във Виена, ще говори на четири очи с австрийския президент

Снимка: Мениджър Нюз

Президентът Румен Радев пристига днес на официална визита във Виена. В първия ден от посещението държавният глава ще се срещне с представители на българската общност в посолството на България, а съпругата му Десислава Радева ще разговаря с представители на българските училища. В рамките на срещата Румен Радев ще връчи почетен знак на Карл Блеха, президент на Австрийско-българското дружество.
По-късно българската делегация ще замине за Никелсдорф, община на австрийско-унгарската граница, където ще посети галерия Хадвигер, чийто собственик Хервиг Хадвигер е изпълнителен вицепрезидент на Австрийско-българското дружество. Българският държавен глава ще връчи почетен знак на Хервиг Хадвигер.
На следващия ден започва официалната програма на посещението на Румен Радев. След официалната церемония по посрещането на българския президент от неговия колега Александър Ван дер Белен двамата държавни глави ще се оттеглят за разговори на четири очи. След разговорите в президентството двамата ще дадат обща пресконференция. След обяд програмата предвижда българският президент да разговаря с австрийската канцлерка Бригите Бирлайн и с председателя на Националния съвет, долната камара на австрийския парламент, Волфганг Соботка.

още от Политика