Радев обясни кога може да има среща с Борисов

Радев обясни кога може да има среща с Борисов

Радев обясни кога може да има среща с Борисов

"Среща ще има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за увеличаване на инвестиции и постигане но икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа.”  Така президентът Румен Радев допълни пред журналисти обясненията на началника на кабинета си Иво Христов от неделя, че на практика не е имало отправена покана към Борисов за разговори.

Миналата сряда държавният глава обяви, че е готов да разговаря и с Борисов по повод упрека на премиера, че е отказал да приеме финансовия министър и председателя на бюджетната комисия, но е обсъдил с Корнелия Нинова по визията на БСП за България. Тогава Радев постави условие, че би приел да говори с премиера по теми като борбата с корупцията. Последва светкавична реакция от правителствения пресцентър, със съобщение, че премиерът приема поканата за среща с президента като се надява дотогава Радев да се запознае с 4-годишната програма за управление на сегашното правителство.

„Нали не очаквате до разговаряме за 4-годишната програма, която изводи хората на улиците?!”, върна топката днес в коментар пред журналисти държавният глава.  По повод призива на Корнелия Нинова, че очаква морална подкрепа за искането на БСП да бъдат намалени депутатските заплати, Радев коментира, че увеличаването на заплатите на политическия елит е оправдано само ако е обвързано с дейността им по реалното благосъстояние на българските граждани. "Такива тенденции засега няма.", смята той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ