Радев свиква Съвета за национална сигурност заради ЧЕЗ

Радев свиква Съвета за национална сигурност заради ЧЕЗ

Радев свиква Съвета за национална сигурност заради ЧЕЗ

Президентът Румен Радев ще инициира заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), на който ще бъде обсъдена енергийната сигурност в страната.

„Темата за ЧЕЗ продължава да бъде актуална. Правителството дължи на българския народ отговори на въпроса каква е схемата на финансиране и по какъв начин тази сделка получи политическа подкрепа”, заяви Радев, цитиран от „Фокус”

„Всички знаем, че без такава подкрепа няма как тази фирма да получи такава голяма ангажираност от банките”, добави Радев.

Според него докато не е ясен отговорът на този въпрос, няма как да сме наясно и под каква форма и по какъв начин българското правителство се готви да стане партньор на Гинка Върбакова. Не е ясно и кой води преговорите от името на българската държава и кой води преговорите от името на самата Върбакова.

„До момента аз нямах информация от службите по този въпрос. Изрично настоях и получих информацията от компетентните органи, която регулярно е била изпращана в МС. Ето защо считам за основателно да бъде свикан Консултативен съвет за национална сигурност, на който ще бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната”, допълни Радев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ