нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Радев за Борисов: Прави се на радател за демокрацията

Снимка: Мениджър Нюз

Държавният глава Румен Радев излезе с позиция по темата „Навални“ след призива на премиера Бойко Борисов. „Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В европарламента се прочу със заканата „да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа.

Сега се прави на радетел за демокрация. Защото вече приключи с тази в България, затова „освобождава” други народи. За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов", коментира за bTV президентът.

По-рано днес премиерът коментира от Сливница, че тишината и мълчанието на президента Румен Радев са оглушителни относно задържането на опозиционния лидер Алексей Навални в Русия. Той предложи президентът също да заяви какво мисли по въпроса, така както "и Европейският съвет, и Европейският парламент, и Европейската комсия настояваме за незабавното му освобождаване".

 

още от Политика