Ревизоро: Ще обиколя всички язовири

Ревизоро: Ще обиколя всички язовири

Ревизоро: Ще обиколя всички язовири

„Ще обиколя всички язовири и ще проверя къде са проблемите. Вчера премиерът ми възложи задачи. Изпратих хора на проверки за депата в страната. Наложи се от Пловдив да пращам хора в Стара Загора, за да могат те да вземат пробите, защото ДАНС, МВР и прокуратурата са образували досъдебни производства и трябва да се окаже съдействие“, обяви новият министър на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро.

Той е начело на МОСВ само от един ден, а в неговите ръце е решението на водната криза в Перник и региона.

„Премиерът ме изпрати да се информирам за всичко до момента. Има различни варианти и премиерът трябва да избере кой е най-добрия“, коментира още той и допълни, че дори вече е изготвил и справка за финансовите средства, необходими за излизане от кризата.

Но не водната криза, а вотът на недоверие го притеснявал повече в момента. „Първи работен ден ми е, а ще се окаже, че трябва да участвам", допълни още той. БСП анонсира междувременно, че започва консултации по вота.

Според новият екоминистър един от големите проблеми е, че на места в страната местната власт и ВиК дружествата не са успели да усвоят средствата, осигурени за реформиране на сектора. „Министерството, което от вчера ръководя, е осигурило достатъчно пари за ВиК сектора. Достатъчно много пари, които асоциации, служби не се ангажират да усвояват. Парите са в сметката, стоят и чакат да бъдат усвоени“, коментира още той.

Освен темата с водата, в ръцете на новия министър вече е и решението на въпроса с вноса, незаконното съхранение и изгаряне на боклуци. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ