Радев ще направи обръщение към народа днес следобед

Радев ще направи обръщение към народа днес следобед

Радев ще направи обръщение към народа днес следобед

Президентът Румен Радев ще направи днес следобед обръщение към народа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще говори от 17.00 часа на „Дондуков“ 2. Изявлението ще бъде излъчвано пряко в страницата на президента във Фейсбук.  

От администрацията на президента не уточняват темата на обръщението, но то идва след продължителни консултации за организацията на парламентарните избори. Президентът вече се срещна с представители на Националното сдружение на общините в България, ръководството на ЦИК и ГРАО, с парламентарно представените партии, както и с извънпарламентарни сили и формации у нас.

На срещите на "Дондуков" 2 президентът представи и потърси мнения по важните приоритетни въпроси за институцията му: машинното гласуване, поставяне на мобилни избирателни кутии за хората под карантина, мобилно видеонаблюдение на броенето на гласовете, както и гласуване по пощата на сънародниците ни от чужбина.

Първата дата за парламентарните избори, която самият Радев обяви в началото на декември беше 28 март като декларира, че "изборите трябва да бъдат проведени в срок". Две седмици по-късно държавният глава заяви, че указът за назначаването им ще бъде обнародван до 26 януари. В стартиралите по негова инициатива консултации впоследствие в началото на 2021 се чуват идеи за отлагане на вота. Сблъсък на тези има най-вече и по темата за въвеждане на гласуване по пощата.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ