Румен Радев ще обяви състава на служебния кабинет

Румен Радев ще обяви състава на служебния кабинет

Румен Радев ще обяви състава на служебния кабинет

Очаква се днес президентът Румен Радев да разпусне 45-ото Народно събрание, да назначи служебно правителство и да обяви дата на следващите парламентарни избори. Това ще стане с два отделни указа, които държавният глава трябва да издаде.

Радев вече няколко пъти подчерта, че няма да бави процедурата. Тя е свързана и с очакваното първо заседание на новата изборна комисия. Днес трябва да бъде обнародван в "Държавен вестник" указът на президента за новия 15-членен състав на комисията. За неин председател беше избрана Камелия Нейкова от "Има такъв народ". 

Президентът вече анонсира, че ще осигури срок от поне 60 дни на новата Централна избирателна комисия, за да се подготви предсрочният вот. Той беше посочил 11 май като най-ранна възможна дата за указ за служебно правителство и каза, че съставът му ще бъде балансиран. 

Това ще бъде 6-ият служебен кабинет в най-новата ни история и втори за президентския мандат на Румен Радев. Първото служебно правителство Радев назначи буквално дни след встъпването си в длъжност като държавен глава в началото на 2017 година. Тогава служебен премиер беше проф. Огнян Герджиков. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ