Румен Радев заминава на официално посещение в Естония

Румен Радев заминава на официално посещение в Естония

Румен Радев заминава на официално посещение в Естония

Следващата седмица, от 19 до 21 октомври, българският президент Румен Радев ще бъде на официално посещение в Естония по покана на колегата си Керсти Калюлайд, предаде „24 часа“.

В първия ден от визитата си държавният глава ще участва в срещата на върха на инициативата за регионално сътрудничество „Три морета“ в Талин, по време на която ще приеме домакинството на инициативата от естонската страна. В рамките на форума представителите на държавите ще очертаят напредъка си и визията за развитие на регионалната платформа в бъдеще, както и на нейния инвестиционен фонд.

„Три морета“ е създадена през 2015 г. и обединява 12 европейски държави, разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море. Основната ѝ цел е да насърчи сътрудничеството между членовете чрез съвместни проекти.

На 20 октомври президентът и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официални церемония от Керсти Калюлайд и нейния съпруг Георги-Рене Максимовски. След среща на четири очи и пленарни разговори между двете делегации Радев и Калюлайд ще дадат съвместно изявление за медиите.

В Талин българският държавен глава ще се срещне и с естонския премиер Юрий Ратас, както и с председателя на парламента Хен Полуаас.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ