Сачева: При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците

Сачева: При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците

Сачева: При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците

Оставката на правителството в настоящия момент няма да промени нищо, а ще доведе до замяна на едни протести с други. При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците през септември и октомври. Това прогнозира в ефира на bTV социалният министър Деница Сачева.

„Няма вечна власт, от 20 години съм в политиката и за трети път се връщам в министерството на труда и социалната политика. Кабинетът няма намерение да подава оставка, защото многократно заявихме, че има много работа, която трябва да се свърши“, каза Сачева, която е категорична, че един служебен кабинет няма необходимите лостове да се справи с настоящата ситуация. 

„Трябва да се вслушаме в гласа на хората, които не са на улицата. Нека помислим за тези, които чакат да получат подпомагането от държавата – лекари, социални работници, да помислим за хората с изтичащи ТЕЛК решения на 31 август, които ще останат без пари, ако няма парламент, който да удължи решенията им, да помислим и за родителите, които не знаят как ще изпратят децата си на училище наесен“, заяви социалният министър.

По думите й, правителството губи имиджово от това да остане на власт, но смята, че е поправилното решение от гледна точка на това да се мисли за хората и да се върши работа. И напомни, че според Изборния кодекс предстоящия вот трябва да се организира с машинно гласуване.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ