СДС си избира ново ръководство

СДС си избира ново ръководство

СДС си избира ново ръководство

СДС избира ново ръководство на извънредна национална конференция днес.

Мандатът на досегашния лидер на партията Божидар Лукарски бе прекратен единодушно, но той е сред номинираните за заместник-председатели на синята партия. "Новата година ни изненада с опит за преврат по никое време. Част от тези, които ме избраха, решиха, че съм пречка за СДС”, заяви Лукарски преди това при отчитането на мандата си пред делегатите на конференцията.

“Не се смятам за безгрешен и жертва. Отчитам, че не успях да бъда толкова близо до местните структури, колкото обещах. Надявам се новото ръководство, което и да е то, да се поучи от това”, каза още той. До извънредната конференция се стигна, след като преди два месеца бе поискана оставката на Божидар Лукарски.

Двама са кандидатите за председателския пост лидерът на столичната организация - д-р Антон Койчев и бившият депутат проф. Румен Христов. Делегатите ще определят по-късно днес с тайно гласуване  кой ще ръководи СДС. Освен председател, ще бъдат избрани и заместниците му. Един от номинираните отново е  д-р Антон Койчев. Останалите са:

Божидар Лукарски

Борислав Бориславов

Борислав Миланов

Дора Христова

Д-р Емил Кабаиванов

Костадин Марков

Д-р Марияна Лазарова

Свилен Милушев

Теодор Петков

Тодор Грозданов

Юлиан Леков

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ