Шефът на НЕК подаде оставка

Шефът на НЕК подаде оставка

Шефът на НЕК подаде оставка

Изпълнителният директор на НЕК и председател на борда на директорите на Българския енергиен холдинг Петър Илиев е подал оставка. Това съобщи самият той за БНР.

Той аргументира оттеглянето си от поста с лични причини. От Българския енергиен холдинг потвърдиха за напускането на Илиев.

Изпълнителният директор на Националната електрическа компания Петър Илиев е депозирал оставката си в деловодството на „Български енергиен холдинг” ЕАД, съобщават от холдинга. Мотиви не се посочват.

От БНР припомнят, че на 17 юни след сигнал на работодателите бе отменен търг на НЕК за продажба на ток от малките ВЕИ централи на борсата.

Бизнесът изрази притеснение, че се предлага сравнително голямо количество енергия, която да бъде закупена само от единствен купувач и това да доведе до спекулации. От НЕК тогава заявиха, че няма нарушение, но за да се защити общественият интерес,  търгът ще бъде разделен на две и ще се предложат по-малки количества ток от ВЕИ производителите с мощност от 1 до 4 мегавата.

След новината за оставката на Илиев в същото време в социалните мрежи се появи информация, че търговете за продажба на 98 мегавата от водно-електрическите централи на борсата са анулирани.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ