нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Шестима зам.-председатели ще има новият парламент

Председателската трибуна в старото Народно събрание се оказа "неподготвена" да побере цялото ръководство. Кадър от излъчване на живо/БНТ

С 234 гласа "за" парламентът гласува наведнъж и избра шестима заместник-председатели на 45-ото Народно събрание. Според приетите правила всяка парламентарна група предлага свой кандидат за поста. 

Така, на трибуната на ръководството на НС се завръща Цвета Караянчева, но този път в качеството си на заместник-председател от квотата на ГЕРБ. Освен председател, "Има такъв народ" ще има още един представител в ръководството на парламента - Виктория Василева, която също става зам.-председател. Заместник-председател от БСП отново ще бъде Кристиан Вигенин. От квотата на ДПС беше избран  Мукаддес Налбант, от ПГ на "Демократична България" - ген. Атанас Атанасов от ПГ "Демократична България", а от парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" - Татяна Дончева. 

Веднага след избора си всички заеха председателските си места и се поздравиха помежду си.

Депутатите избраха единодушно и парламентарните секретари от различните парламентарни групи - от ГЕРБ - Маноил Манев и Христо Гаджев, от ИТН - Кирил Симеонови  Петър Димитров, от БСП - Филип Попов и Стоян Мирчев, от ДПС - Мастън Мастънови  Сезгин Мехмед, от ДБ -  Димитър Найденов и Иван Велов и от "Изправи се! Мутри вън!" - Станислав Колев и Минко Ангелов.

Гласуван беше  и състав на временната комисия, която трябва да изработи правилника на новото Народно събрание. Тя ще бъде оглавена от юриста Христо Дочев от "Има такъв народ".

още от Политика