Сидеров: Симеонов, Каракачанов и Цветанов заговорничат зад гърба на Борисов

Сидеров: Симеонов, Каракачанов и Цветанов заговорничат зад гърба на Борисов

Сидеров: Симеонов, Каракачанов и Цветанов заговорничат зад гърба на Борисов

Искам да кажа, че аз не поощрявам и е против сътрудничеството на "Атака" с ВМРО и НФСБ на тези местни избори, вероятно и на всички следващи. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който използва думата "подло" по адрес на председателите на двете партии.

Според Сидеров, ВМРО и НФСБ ще бъдат подпомогнати от бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обяви пред Нова телевизия, че Валери Симеонов коментирал за промяна на управленската коалиция веднага след среща с Цветанов на събора в Жеравна. И двете партии обмислят извиване на ръце и притискане, убеден е Сидеров. Той каза и, че на места в страната структури на ГЕРБ, верни на Цветанов, ще подкрепят Симеонов и Каракачанов.

За пример лидерът на "Атака" даде Русе и Добрич. Припомняме, че досегашният кмет на Русе Пламен Стоилов не беше номиниран, а неофициално причината е, че е човек на Цветанов.

"Симеонов неведнъж е посочвал, че Цветанов трябва да е премиер", продължи Сидеров и посъветва да се видят архивите как лидерът на НФСБ бил съгласен на коалиция с ГЕРБ, но не Бойко Борисов да е премиер. "Много е важно, че Каракачанов си мълчи т.е. съгласява се със Симеонов", подчерта Сидеров. Според него планът е ВМРО и НФСБ да наберат повече подкрепа на местните избори и след това да поставят условия, дори да се търси опит за самостоятелно управление, без Борисов. Лидерът на "Атака" попита и кой ще е алтернатива – Слави Трифонов ли, Бойко Борисов ли.

Той запя и старата песен – да се изкара мандатът, да бъдат направени пенсиите 300 лева. 2 млрд. лева ненужно бяха дадени за едни самолети, вместо да идат за пенсии – "това беше може би причина да бъда изключен от комсомола", заяви Сидеров във връзка с бламирането му като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Той добави, че може някое посолство да го е казало на Каракачанов и Симеонов. Волен Сидеров смята и, че "Обединени патриоти" не са вече трета политическа сила – такава, след ГЕРБ и БСП, вече била ДПС.

Националистът не изключи възможността все пак да се кандидатира за кмет на София – той вече изяви такава амбиция преди време с думите "ако ме ядосат". А по въпроса дали би подкрепил Мая Манолова, Сидеров коментира, че Манолова не е заявила, че се кандидатира и добави, че не било редно да се подкрепя кандидат, който не е част от управлението. За финал Сидеров даде мнение и за избора на главен прокурор – не било редно да се смесват властите, да се произнася кой и как да избира следващ главен прокурор, а протестите срещу Иван Гешев били инспирирани от други неща, не от качествата му.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ