Симеонов: Не виждам причини да подам оставка по лични съображения

Симеонов: Не виждам причини да подам оставка по лични съображения

Симеонов: Не виждам причини да подам оставка по лични съображения

Не виждам причини да подам оставка по лични съображения. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов, цитиран от bTV, по повод исканията да се оттегли на протестиращите майки на деца с увреждания.

„Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли, не боли, това е истината, стоя зад своите думи катeгорично”, каза той.

Симеонов допълни, че когато политическият съвет на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти поискат оставката му, той ще я подаде.

„Всеки може да иска оставки, особено политически партии и политически лидери. Оставката обаче представлява самостоятелно решение за освобождаване на определен пост. Причините могат да бъдат две – лични, морални, ако човек е допуснал грешка и по този начин смята, че ще я изкупи, а втората е искане за оставка в резултат на политическо решение. Такова политическо решение може да вземе политическия съвет на коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти. Същите те са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по свое желание, такова беше решението на коалиционния съвет”, коментира Симеонов.

„Става въпрос за мнението основно на трима души – Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Когато те поискат оставката ми, аз ще я подам по политически причини”, подчерта той.

„Протестите на БСП не ме притесняват. Нормално е  политическа опозиционна сила да иска оставка. Да си ги събират, да ги карат с рейсове от различните градове”, подчерта той.

Майките на деца с увреждания днес излизат нов, мащабен протест под прозорците на властта с настояване за оставката на Валери Симеонов.

Поводът беше неговият коментар за законопроекта за хората с увреждания, в който той нарича майките „група кресливи жени” с „уж болни деца”. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ