Служебният премиер: Мотото на кабинета ще бъде почтеност, прозрачност и професионализъм

Служебният премиер: Мотото на кабинета ще бъде почтеност, прозрачност и професионализъм

Служебният премиер: Мотото на кабинета ще бъде почтеност, прозрачност и професионализъм

Мотото на нашия кабинет ще бъде почтеност, прозрачност и професионализъм. Залагам целия си авторитет за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото. Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев на официалната церемония в Президентството по представянето на структурата, състава и приоритетите на служебното правителство.

"Благодаря за доверието. Да бъда служебен министър-председател е висока чест, но и огромна отговорност. Аз съм човек, който не дава напразни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит, градени с години за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото. Това ще очаквам и от служебните министри", заяви Янев. 

Той беше категоричен, че ще работят заедно и в полза на гражданите. "Наш основен приоритет е организирането на свободни, честни и демократични избори при стриктно спазване на законовите разпоредби. Очаквам всички институции да работят синхронизирано. Кратък е периодът за работа на служебното правителство. Не мога да се ангажирам, че ще успеем да решим трупаните през годините проблеми", каза още служебният премиер. 

"Единственото, което мога да заявя, е, че ще дам всичко от себе си, за да може поне да започне процес по решаване на проблемите. Честно и отговорно управление на служебния кабинет може да възстанови поне от части загубеното доверие в институциите. Ще настоявам кабинетът, всичките ми колегии и институции да работят при пълна прозрачност и отчетност пред гражданите в техен интерес", заяви Янев. 

[[{"fid":"373733","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":444,"width":909,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Той подчерта, че ще положат необходимите усилия, за да имат по-ефективна политическа комуникация, което обществото очаква.

"Световната пандемия предизвика една комбинирана здравна, икономическа и световна криза в цял свят, от което България не е изключение. Единственият начин за справяне с подобни кризи е обединението на нацията. Ще работя, за да подадем ръка и да възстановим диалога с българския бизнес, включително по отношение на малкия и средния, който е особено засегнат от COVID пандемията", добави Янев.

Според него именно малките и средни фирми и предприятия са основен работодател и осигуряват прехраната на хиляди български семейства. 

"Отдавам заслужена благодарност към здравния сектор, който вече повече от година полага усилия за овладяване на кризата и в помощ на българските пациенти. Заедно със здравната гилдия благодаря и на българските учители, защото здравето и образованието са основните ценности на едно развито общество. Мотото на нашия кабинет ще бъде почтеност, прозрачност и професионализъм", каза още Стефан Янев. 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ