"Воля" дава зелена светлина за дебат за нова Конституция, заяви Марешки

Воля дава зелена светлина за дебат за нова Конституция, заяви Марешки

"Воля" дава зелена светлина за дебат за нова Конституция, заяви Марешки

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви в ефира на Нова телевизия, че партията ще даде зелена светлина за старт на дискусията за нова Конституция. Той поясни, че не е прочел проекта, но от партията имали свой прочит на основния закон на страната.

"Ще предложим нашите решения. ГЕРБ също имат техни, ще се радвам да чуя и тези на президента Радев", коментира лидерът на ВОЛЯ. 

Припомняме, че ГЕРБ успяха да съберат нужните им подписи за внасяне в деловодството на парламента проект на нова Конституция и проект на решение за свикване на Велико народно събрание, след като Марешки и още 10 депутата от неговата партия застанаха зад предложението на управляващите. Това стана, след като самият Марешки многократно казваше, че няма да подпише документа.

По повод смяната на позицията на партията относно дискусията за нова Конституция, той поясни, че е получил много отзиви от хора, когато на 2 септември обявил, че няма да подпише проекта за нов основен закон.

"Сутринта хиляди граждани ми се обадиха и казаха, че не одобряват това, което казвам, че е грешно решение. Длъжни сме да се съобразяваме със структурите и симпатизантите си", поясни Марешки.

Попитан дали подписът му е „златен” и дали е изтъргувал за сметка на концесията на плаж „Кабакум” лидерът на "Воля" отговори, че нито може някой да го купи, нито да го уплаши. „Явил съм се на търг за този плаж през 2009 г., 5 г. беше безстопанствен, защото никой не го иска. 15 г. този плаж никой не го иска, коментира лидерът на "Воля" по повод концесията на плаж "Кабакум" край Варна. Печелим на чист търг. По-скоро плащам услуга на държавата, хората са благодарни, защото вместо 10 лв. за чадър, плащат 2 лв., допълни той. И обясни, че има решение на върховния съд, че постройката му е законна. "Воля" не се дава на концесия. Аз съм достатъчно богат човек, за да съм за един плаж. Аз съм дарител на държавата, помагам на хората, категоричен бе Марешки.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ