Соченият за приемник на Джон Кели напуска Белия дом

Соченият за приемник на Джон Кели напуска Белия дом

Соченият за приемник на Джон Кели напуска Белия дом

Високопоставеният служител на Белия дом, представен от медиите като вероятен приемник на Джон Кели за поста главен секретар на американското президентство, обяви, че ще напусне администрацията, съобщиха световните агенции.

Тридесет и шест годишният Ник Ейърс, началник на кабинета на вицепрезидента Майк Пенс, написа в Туитър, че напуска Белия дом в края на годината, за да се включи в кандидат президентския екип на Доналд Тръмп за изборите през 2020 г., на които Тръмп ще се бори за втори мандат, предава БТА.

В събота Тръмп обяви, че неговият най-близък съветник Джон Кели ще напусне поста си в края на годината и каза, че името на неговият приемник ще бъде обявено до дни.

Според американски медии Ейърс се е показал скептично настроен към идеята да заеме поста до 2020 г., предвид трудностите, с които са се сблъсквали по време на респективните си мандати Джон Кели и предшественикът му Райнс Прийбъс.

В Туитър Тръмп написа, че провежда интервюта с "някои наистина страхотни лица" за поста на Кели и че скоро ще вземе решение. Според източници той обмислял да назначи на поста настоящия министър на финансите Стивън Мнучин или републиканския конгресмен Марк Мийдоус.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ