Социалната зам.-министърка Росица Иванова подаде оставка

Социалната зам.-министърка Росица Иванова подаде оставка

Социалната зам.-министърка Росица Иванова подаде оставка

Зам.-министърката на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала оставка. Министър-председателят Бойко Борисов я е приел, съобщи правителствената пресслужба.

Мотивът на Димитрова да се оттегли от поста е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк.

Не участието на висшата държавна служителка във форума, а стойността на самолетния й билет за първа класа до Ню Йорк – 8300 лв., предизвика обществената реакция. Пътуването й съвпадна с протестите на родители на деца с увреждания, които се борят за нов закон и по-адекватни грижи.

Димитрова отрече, че е била на луксозна командировка и обясни пред бТВ: „Най-вероятно е грешка, че съм се съгласила да тръгна, след като съм видяла цената. Но не съжалявам, че съм отишла, защото това е най-големият форум, на който България имаше възможността да се представи, форум на който получи похвали от всички страни, от Върховния Комисариат по правата на хората с увреждания", каза тя.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ