Спортното министерство притеснено от промените в закона за хазарта

Спортното министерство притеснено от промените в закона за хазарта

Спортното министерство притеснено от промените в закона за хазарта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази силно притеснение от предложените промени в Закона за хазарта. Той присъства на церемонията по връчването на топки на отборите от Първа лига, които са закупени със средства на Българския спортен тотализатор.

Те са по 60 на отбор и са от последният модел на "Адидас", с който ще се играе на световното.

"Разбирам моралните подбуди на вносителите на закона и част от тях ги споделям, но смятам, че проблемът е много по-сериозен. Това ще засегне директно българския спорт, защото около 1/3 от бюджета на министерството се формира от тотото. Ако бъдат приети промените, това ще доведе до минимум спад от 10% на приходите на тотото", каза министърът, цитиран от в. „24 часа” Това означава 3 милиона лева от бюджета за спорт, които вече са разпределени. Ако една частна компания може да отреагира, държавната трудно може да се справи в подобна ситуация. Заради това силно съм притеснен и ще изготвим становище, както се изисква от нас. Според мен ако се замени думата "забрана" с "регулация", нещата ще стоят много по-добре", завърши Кралев.

Президентът на БФС Борислав Михайлов благодари на изпълнителния директор на тотото Дамян Дамянов за сътрудничеството , което продължава вече трета година. Тотото осигурява по 60 топки на всеки отбор от Първа лига, а със собствени средства БФС дава по 20 на отборите от Втора лига и по 10 на отборите от "В" група.

Изпълнителният директор на тотализатора Дамян Дамянов заяви, че е готов да продължи сътрудничеството си с БФС и в бъдеще, ако отборите са доволни от него.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ