Среща между Ердоган и Тачи в Истанбул

Среща между Ердоган и Тачи в Истанбул

Среща между Ердоган и Тачи в Истанбул

Президентът на Косово Хашим Тачи е бил приет от държавния глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, съобщи „Газета Експрес”.

Изданието посочва, че Тачи е бил придружаван от лидера на партия „Алианс за ново Косово” и бивш външен министър Беджет Пацоли. На въпрос относно причината за визитата не е получен отговор нито от президентската администрация, нито от партийната централа.

Изданието подчертава, че посещението се осъществява няколко дни, след като Косово обяви решението си да отвори посолство в Йерусалим, срещу което Турция реагира.

В материала се посочва, че отношенията между Прищина и Анкара се подобриха, след като през май 2018 г. президентът Тачи изпълни искането на Ердоган да депортира шестима привърженици на Гюлен в Турция. По това време министър на външните работи на Косово е именно Беджет Пацоли.

Депортираните турски граждани са осъдени на 65 години затвор заради връзки с Фетулах Гюлен. От Анадолската агенция също не се посочват подробности във връзка с проведената днес среща.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ