Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Темер започва приватизация за 24 милиарда долара

100

Снимка: Guliver / Getty Images

Дни след като зае поста на отстранената президентка на Бразилия Дилма Русеф,  Мишел Темер обяви, че ще бъдат приватизирани държавни активи за милиарди долари. Целта е да бъде изведена икономиката на страната от рецесията и да се стимулира създаването на работни места.

Правителството планира да продаде лицензи за управление на летищата в градовете Порту Алегри, Салвадор, Флорианополис и Форталеза до края на първото тримесечие на 2017 г., предават информационните агенции. 

Ще бъдат продадени и правата за контрол върху държавните пътища в част от източните и в южните райони на страната.

Приватизация предстои и и при железопътните проекти, както и на правата на управление на петролните находища и ВЕЦ-овете.

„Трябва да се отворим към частния сектор, защото държавата не може да прави всичко”, заяви Темер на среща с правителството.

Властите очакват да съберат чрез приватизацията 24 милиарда долара.

Решението бележи поврат в бразилската политика.

В края на август Сенатът гласува окончателно за импийчмънт на Дилма Русеф заради обвинеия, че е манипулирала данни за държавния бюджет, да си осигури втори президентски мандат.

Вчера долната камара на Конгреса отстрани от длъжност още една ключова фигура – депутата Едуардо Куня, който бе инициатор на импийчмънта на Русеф. Куня е имал тайна сметка в швейцарска банка.

още от Политика
18
Сряда
Септември