Темер започва приватизация за 24 милиарда долара

Темер започва приватизация за 24 милиарда долара

Темер започва приватизация за 24 милиарда долара

Дни след като зае поста на отстранената президентка на Бразилия Дилма Русеф,  Мишел Темер обяви, че ще бъдат приватизирани държавни активи за милиарди долари. Целта е да бъде изведена икономиката на страната от рецесията и да се стимулира създаването на работни места.

Правителството планира да продаде лицензи за управление на летищата в градовете Порту Алегри, Салвадор, Флорианополис и Форталеза до края на първото тримесечие на 2017 г., предават информационните агенции. 

Ще бъдат продадени и правата за контрол върху държавните пътища в част от източните и в южните райони на страната.

Приватизация предстои и и при железопътните проекти, както и на правата на управление на петролните находища и ВЕЦ-овете.

„Трябва да се отворим към частния сектор, защото държавата не може да прави всичко”, заяви Темер на среща с правителството.

Властите очакват да съберат чрез приватизацията 24 милиарда долара.

Решението бележи поврат в бразилската политика.

В края на август Сенатът гласува окончателно за импийчмънт на Дилма Русеф заради обвинеия, че е манипулирала данни за държавния бюджет, да си осигури втори президентски мандат.

Вчера долната камара на Конгреса отстрани от длъжност още една ключова фигура – депутата Едуардо Куня, който бе инициатор на импийчмънта на Русеф. Куня е имал тайна сметка в швейцарска банка.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ