Тереза Мей призова партията си да се обедини заради брекзит

Тереза Мей призова партията си да се обедини заради брекзит

Тереза Мей призова партията си да се обедини заради брекзит

Тереза Мей призова своята Консервативна партия да се обедини и да застане зад нея, за да гарантира, че правителството ще сключи добро споразумение за излизане от Европейския съюз, предава Ройтерс. Британският премиер настоя, че „планът от Чекърс” (наречен по името на правителствена резиденция край Лондон) е единственият правилен път да се върви напред. Нещо повече - той не е мъртъв, както твърдят някои, и че проблемите идват от страна на Брюксел.

Според Тереза Мей нито едно от предложенията на ЕС не е приемливо за Великобритания, но тя разполагала с контрааргументи, допълва бТВ. „Планът от Чекърс” е единственият план, който осигурява брекзита, и аз вярвам в брекзита, заяви Мей. Според нея този план няма да разруши единния европейски пазар.

Премиерът консерватор прикани лейбъристите да престанат да политиканстват по темата с брекзита. Пред Би Би Си Тереза Мей изрази загриженост по повод проблемите, които чуждестранните купувачи имат на британския пазар за жилища. Без сделка е по-добре отколкото лоша сделка, но ако напуснем ЕС без споразумение, правителството ще гарантира, че няма да има „твърда граница” с Ирландия, заключи британският премиер.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ