Тереза Мей се връща в Брюксел тази събота, преговорите може да пропаднат

Тереза Мей се връща в Брюксел тази събота, преговорите може да пропаднат

Тереза Мей се връща в Брюксел тази събота, преговорите може да пропаднат

Британският премиер Тереза Мей ще се върне в Брюксел за още разговори в навечерието на подписващата среща, която цели завършека на нормална сделка за Брекзит.

Тя заяви, че планира следващата среща за тази събота, когато ще се водят още преговори с Жан-Клод Юнкер. Смята се, че текстовете на споразумението няма да бъдат окончателни, преди срещата на върховните дипломати на ЕС в петък, което разочарова някои европейски лидери.

"Има още някои въпроси, които трябва да бъдат решени. Работата по тяхното решение ще започне незабавно!", заяви тя в сряда, предаде Франс прес.

Говорител на Европейската комисия пък заяви, че „на срещата между Юнкер и Тереза Мей е постигнат много добър напредък”, обаче министър-председателят контрира с думите: "Работата продължава".

Припомняме, че Мей заяви, че ако парламентът отхвърли нейното проектоспоразумение за Брекзит,  Великобритания може въобще да не напусне ЕС.

Сделката за Брекзит среща силна съпротива от британски депутати, според които споразумението ще остави страната обвързана с правилата на ЕС, без тя да има думата по тях.

Депутатът Андрю Росиндел от Консервативната партия на Мей призова министър-председателката да промени курса и да пререже "пипалата на ЕС върху нашата скъпа островна държава".

Мей пък заяви пред парламента, че иска "близки търговски отношения с ЕС" след Брекзит. Тя предупреди, че ако парламентът отхвърли нейната сделка, това може да означава "още несигурност, още разделение или може да има риск въобще да няма Брекзит".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ